Jam de tarda amb el grup liderat per l'Arnau Boix.

Bufant les espelmes del pastís que ens va fer la Dolceria Pujol.

Jam de nit amb Audio/Mental/Sprain. Fotos: Ramon Busquets.

 

15è ANIVERSARI.
DOBLE JAM SESSION.

Dissabte, 27de juny de 2009, La Font del Balç

Aquest mes de juny la Berguedana de Jazz ha aconseguit una nova fita de no poca importància: arribar als 15 anys d’existència, que no són pocs. I això gràcies a l’esforç de tots els socis. Per celebrar-ho de la manera més jazzística possible, com ens caracteritza i és el que toca, es va organitzar una doble jam-session a la Font del Balç, local que ha esdevingut emblemàtic de la bdejazz en aquests anys. Bon ambient a la terrassa de la Font, amb una assistència força notòria, jo diria que més que notable. A la tarda, Ramón Escalé al piano i Arnau Boix a la trompeta, Juan Pablo Balcazar al contrabaix. Esperàvem el Lluis Ribalta a la bateria i vam tenir a Gonzalo del Val. Cap problema, el quartet de tarda va triar un seguit d’estàndards per omplir un bon concert i van tirar endavant amb l’ajuda, de luxe i des del primer tema de Joan Sanmartí a la guitarra. I així ho van fer durant la primera part. A la segona, els molt escassos músics “jazzeros” locals van atrevir-se per fi a pujar-se a l’escenari i crear, ara sí, una jam de veritat. El bateria dels Vermú, Miquel Portet es va apuntar a la festa, i el jove baixista Joan Comaposada, també. He d’admetre que el tercer, i últim, músic local que es va tirar a la piscina vaig ser jo mateix, al saxo tenor. Aquí la crònica pertocaria al públic que sembla que s’ho va passar bé. Us asseguro que els que vam tocar, superada l’angoixa de tocar amb músics del nivell dels que lideraven la jam, també ens ho vam passar molt bé, que d’això es tractava. Un detall per la història: si no recordo malament, l’Arnau Boix va liderar el primer concert de la bdejazz el juny de 94.

Després, al sopar es van superar les previsions d’assistència, amb més d’un centenar de persones. A la nit, jam més elèctrica, Toni Mena a la guitarra i més canvis, Abel Boquera als teclats i Carlos Falanga a la bateria. No hi va haver jam pròpiament dita perquè no es va apuntar ningú més i vam tenir concert, això sí. Al final de la nit, i en solitari, particular jam del Toni Breganciano – cal dir que és un altre músic local ? - que va pujar a l’escenari per interpretar els seus propis temes al piano.

Al capdavall, una bona festa, amb pastís d’aniversari inclòs. Esperem, amb l’ajuda de tots els socis i simpatitzants, continuar amb la nostra tasca de difondre la música, especialment el jazz, en directe al Berguedà. Gràcies a tots.

Quim Castilla

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com