Els canvis de Gorka Benítez per Loren Stillman i de Brad Shepik per Dani Pérez van donar una nova expressió
al quartet d'Arthur Kell
Foto: Ramon Busquets

El saxofonista de Brooklin Loren Stillman va portar el pes melòdic del concert i el màxim nivell improvisatiu al grup
Foto: Anna Canudas

Els temes del contrabaixista novaiorquès s'abandonen a la interpretació que en fa cada músic, però mai perden la seva marca personal
Foto: Ramon Busquets

 

ARTHUR KELL QUARTET
Diumenge, 23 de març 2008, La Font del Balç

LOREN STILLMAN saxo alt
DANI PÉREZ guitarra
ARTHUR KELL contrabaix
JOE SMITH bateria

En aquesta ocasió, l'Arthur Kell ens va oferir un concert amb dos canvis significatius respecte la seva anterior visita: el primer, el saxofonista de Brooklin Loren Stillman, que va portar el pes melòdic i el màxim nivell improvisatiu al grup, com pertoca al seu instrument solista, i el segon el Dani Pérez a la guitarra, que va substituir a Brad Shepik en aquest primer concert de la gira.

Aquests canvis van fer que els temes de l'Arthur sonessin diferent, ja que depenen molt del desenvolupament que d'ells en fa cada músic. I així va ser, va sonar diferent, ni millor ni pitjor, simplement diferent. Loren Stillman i Dani Pérez van fer una bona parella interpretant melodies, i en els solos va quedar clar el domini de la tradició be bop de Loren, portant sempre com a company d'aventures en Joe Smith, que apuntalava cada accent i feia pujar les dinàmiques al límit. Mentrestant, el contrabaix de l'Arthur els esperava al camp base i en Dani feia de protector a mitja pujada. Malgrat les apreciacions subtils vam poder gaudir d'un concert d'alt nivell.

TBC

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com