Els saxos i les guitarres gairebé sempre s'entenen bé als quartets i quintets de jazz

El guitarrista Albert Vila ha sabut envoltar-se de músics emergents per a l'enregistrament del seu primer disc

El concert va resseguir el conjunt de composicions que formen el disc Foreground Music, editat per Fresh Sound New Talent

 

ALBERT VILA QUINTET
Divendres, 5 d'octubre 2007, La Font del Balç

ENRIQUE OLIVER saxo tenor
ROGER MAS piano
MARC AYZA bateria
BORI ALBERO contrabaix
ALBERT VILA guitarra

Hem escoltat tants bellíssims diàlegs entre saxos i guitarres de quartets i quintets de jazz, que sempre és gratificant comprovar que les generacions emergents que ara enregistren els seus primers discos continuen donant total vigència al format. Si més no així ens ho sembla escoltant el quintet de l’Albert Vila, que ha sabut escollir per a la seva formació amb saxo i guitarra un grup de joves músics de solvència contrastada amb qui enregistrar el seu primer disc, Foreground Music.

Com a ressenya dels canvis en la formació anunciada, una de les tradicionals confusions de dates va fer que no poguéssim gaudir de la presència del nord-americà Tom Warburton, contrabaixista titular de la formació, que va ser substituït per Bori Albero.

Després de resoldre amb èxit alguns desafiaments tècnics que van obligar a fer el concert amb la taula de so a sota el piano de Roger Mas, el grup va llançar-se sense contemplacions a la interpretació de les composicions de l’Albert Vila que formen Foreground Music, unes composicions que saben abonar convenientment d’harmonies el terreny propi per les improvisacions i a les quals se’ls nota el rodatge de més d’un any des del seu enregistrament, a finals de 2006. La tensió a dalt de l’escenari es va mantenir intacta al llarg del concert, la qual cosa cal agrair no només a la tradicional intensitat d’en Marc Ayza amb la baquetes, sinó a la interacció del quintet sencer, a prova de nits gèlides d’octubre.

RE

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com