ALBERT VILA QUINTET
Divendres, 22 d'octubre de 2010, La Font del Balç

ALBERT VILA guitarra elèctrica i guitarra acústica barítona
SANTI DE LA RUBIA saxo tenor
ROGER MAS piano
DEEJAY FOSTER contrabaix
MARC AYZA bateria

El quintet de l'Albert Vila va estar a nit del divendres passat a la Font del Balç per presentar el seu segon treball discogràfic: "Tactile", editat aquest 2010. La nit estava força tranquil•la: les taules i la barra ocupades però sense aglomeracions. Un bon ambient i un bon escenari per gaudir del concert que oferia l'Albert Vila Quintet. Tal com s'anunciava al programa, les composicions d'en Vila centren el seu pes en la composició i els arranjaments acurats. El viatge entre la intimitat i l'energia se succeïa sense cap trasbals aparent, amb una fluïdesa que feia oblidar el treball que hi havia a darrera.

El guitarrista va començar el concert amb una guitarra acústica barítona, una guitarra amb el cos una mica més gros de l'habitual i una disposició de cordes diferent, que ofereix un so més profund i càlid, perfecte per a balades íntimes. Un so que ens recorda a les bandes sonores que Pat Metheny ha enregistrat amb una guitarra d'aquestes característiques. Escalfat l'ambient: canvi a la clàssica guitarra jazzística de tapa arquejada per entrar de ple en el swing.

Els teclats del Roger Mas recolzaven harmònicament la secció rítmica d'en Marc Ayza, brillant bateria que en algun moment potser va estar un pèl massa contundent per la suavitat que la peça demanava; i el contrabaixista Dee Jay Foster, aquest últim substitut de l'anunciat Marko Lohikari. La rèplica a Vila, tant a nivell de solos com de melodies, la feia el saxo tenor d'en Santi de la Rubia. Una feina treballada, amb una execució impecable en general. Els solos de guitarra i saxo eren sòlids, amb força i un bon sentit dels matisos. En Mas també va crear els seus espais per el solo, encara que es va mantenir a l'ombra la major part del concert. En definitiva, un concert molt treballat en quan a composicions es refereix, i a la vegada fresc i suggerent.

Quim Castilla.

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com