.

 

A LA BIG BOM BAND.
Diumenge, 23 d'octubre de 2011, La Font del Balç.

I llavors és quan tot es fa visible. En el moment del concert, volem dir. La Big Band de l'escola Municipal de Música de Cal Moliné de Sallent va demostrar altra vegada que la merescuda fama es consolida actuació rere actuació. I és que, apart de l'esforç inherent a tota pràctica musical, cal tenir molt present la quantitat de treball que fa falta per tirar endavant un projecte musical d'aquesta solidesa en un municipi de poc més de 7000 habitants i fora dels grans nuclis difusors de cultura musical. Mèrits? Repartits entre tots els músics que formen part del projecte o, més ben dit, de la realitat musical que ja representen. I de la feina incansable del seu director Josep F. Balasch (Pepe), alma mater del grup. Però és que hi ha més coses; per sobre de la responsabilitat que representa fer un bon concert, quan els sentim tocar, se'ns encomana el corrent entusiasta que circula entre els intèrprets i fa la impressió que l'objectiu final de tot plegat és gaudir i fer gaudir amb la música. L'important és tocar i demostrar el fruit de l'esforç generant un ambient festiu i extremadament agradable per als assistents al concert de La Font del Balç. I d'aquesta manera s'aconsegueix escalfar un dels primers dies de tardor, amb bona música, uns intèrprets joves i un públic de totes les edats dins i fora del local tot i la fina pluja que va caure en alguns moments.

La música va sorgir amb espontaneïtat dels més de 20 músics que s'alternaven en la interpretació de les peces omplint el petit escenari de La Font, des de la proximitat, augmentant la potència sonora que se suposa a tota Big Band. La motivació de Pepe Balasch es nota en aquests moments, galvanitzant els músics i aprofitant l'entrega del públic per transformar un moment musical en un moment interaccional d'emocions expressades per uns i altres, damunt i davant l'escenari. Tot i la timidesa d'alguns solos, el músic no madura en dos dies, cal recalcar la pertinència del repertori, variat, arribant fins el Latin Jazz i el Funk; per a tots els gustos però sense arribar a ser eclèctics.

I com que la cosa s'ho va merèixer i va entusiasmar acabarem el comentari amb un... a la Big! A la Bam! A la Big Bom Band! Que tornin! Que tornin! Ra! Ra! Ra!

Giuseppe

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com