L'Emilio Solla compartint protagonisme amb els seus AFINES.

En David Xirgu amb una de les seves "novetats".

Fotos: Ramon Busquets.

 

EMILIO SOLLA Y AFINES
Diumenge, 5 d'abril de 2009, La Font del Balç

EMILIO SOLLA piano i composició
GORKA BENITEZ saxo i flauta
CARLOS MORERA bandoneó
DAVID GONZÁLEZ contrabaix
DAVID XIRGU bateria

Concert sense mitja part i en diumenge a la tarda, què caram. Força concurrència, gent molt variada. Més aviat calor. Portes obertes, la primavera entrant i també el so de l’aigua del canal saltant cap al Llobregat. Conversas(al lado del agua). Fusió de jazz i tango. Un mestre al piano conduint les intervencions dels diferents i capacitats músics del seu quintet. Per acabar amb un bis final. Satisfacció general.

Sí, en Solla ens presentava (bo i intercalant temes antics) el seu nou disc anomenat Conversas. Una equilibrada barreja d’estils. Pinzellades de tango i de jazz. Sàviament mesclades, sobretot en l'ús del bandoneon. I és que l’Emilio porta molts anys amb els seus AFINES. La banda es compenetra la mar de bé. Però és que les composicions d’en Solla entren tant bé. Si més no escolteu el tema que ha dedicat al seu saxofonista i flautista en Gorka.

Però també cal destacar la labor de cadascun dels components del quintet. Saps que no et defraudaran.L’Emilio ha trobat la fórmula. Com a bon músic que és, toca i deixa tocar unes composicions de primera.

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com