Fotos: Anna Canudas.

 

FIGURINES
Dissabte, 5 de novembre de 2011, La Font del Balç.

DAVID SOLER guitarra, sampler, efectes
ARECIO SMITH teclats, sampler, baix
DÍDAC FERNÀNDEZ bateria i percussió

A vegades hi ha propostes dins el món del jazz que requereixen un mínim d'esforç per part de l'oient i aquesta ho requeria. Aquesta vegada l'esforç va valdre la pena i una majoria d'oients ho reconeixien en acabar el concert. Un concert sense mitja part i amb un sol bis final. Que va resultar ser i no és la primera vegada que ens passa (estem de sort molts músics compten amb nosaltres per mostrar els seus projectes), el seu primer "bolo", com va dir DAVID SOLER. El primer d'aquesta formació de tres "figuras" (no "figurines") del món del jazz, amb ganes d'experimentar i d'anar més enllà. Creiem que algú ho ha de fer i aquests músics poden.

Un teclista fent bàsicament de baixista i efectes varis (ARECIO SMITH), un baterista energètic i creatiu i fins i tot percussiu (DÍDAC FERNÁNDEZ) i un guitarrista (compositor dels temes) agosarat i molt lúcid dins de la seva bogeria, per anar més enllà, com dèiem abans. Molt lúcid perquè s'endinsa en territoris, com a mínim inhòspits, confiant plenament amb les seves armes i disposat a tot (DAVID SOLER).

M'agradaria deixar clar que el que ens proposa el trio del DAVID ( "figurines" ) és molt difícil d'etiquetar. Potser ho emmarcaria dins el que en diem música de fusió. Hi ha barreja d'estils, hi ha improvisació, hi ha creació d'ambients sonors... en definitiva, tal com es deia en el programa, es tracta d'una sessió de CROSS-OVER JAZZ, per dir-ho d'alguna manera.

Potser serviria per clarificar una mica la cosa el que algú va dir en acabar el concert: "La música del grup FIGURINES provoca els efectes semblants derivats de la ingestió d'un fong al•lucinogen anomenat psilocibes".

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com