III FORMATJAZZ. NUM NUM TRIO
Divendres, 15 d'agost de 2014, plaça de l'església de Borredà.

JULES BIKOKO contrabaix
DÍDAC FERNÁNDEZ bateria
XAVIER ALGANS piano

Ni la pluja, ni les corbes per arribar arribar a Borredà (alguns es maregen durant el trajecte), ni la dificultat de fer les reserves per internet, són obstacle per gaudir del formatge i el jazz (o és el jazz i el formatge?). Un any més la cita amb la música i la gastronomia a la magnífica plaça de Borredà, ha estat un èxit.

Enguany el concert es va veure reduït a una hora sense mitja part per culpa del mal temps (pluja i vent) i tot seguit es va fer el tast de formatges a cobert, a l'antic teatre-cinema que hi ha al costat de la plaça mateix (gràcies a l'equip humà que mobilitza el Toni Chueca).

Tot un èxit, com dèiem. Més de tres-cents tiquets venuts, com ja va essent habitual. Aquesta vegada la novetat va ser que podies triar la beguda per acompanyar el tast. O bé vi, o bé cervesa, l'artesanal de la comarca: QUER. El trio va poder actuar gràcies a l'escenari cobert, habilitat com cada any per la festa major. Durant la seva actuació ja no plovia i la gent va poder asseure's a les cadires, eixugant-les prèviament, això sí.

Com ja hem dit, l'actuació va durar una hora, que va passar volant. Això sí, vam poder gaudir d'una música plena de matisos i volum de club. Els NUM, NUM TRIO, que en aquesta ocasió portaven el Dídac Fernández a la bateria substituint al Caspar, fan una mena de tribut als trios de soul-jazz dels anys 60, un estil que no és ni soul ni jazz, com deia el Xavi Algans, però que participa d'ambdós.

El repertori anava des dels estàndards del gènere fins a temes propis en la mateixa línia. A destacar la peça dedicada al pianista i compositor A. Ibrahim (antigament anomenat DOLLAR BRAND) titulada precisament Ibrahim. Aquest tema no tenia res a veure amb el soul-jazz, però encaixava perfectament amb el context del concert. Un concert, com dèiem ple de matisos, amb moltes dinàmiques (el Jules al contrabaix va tenir un paper preeminent), que va fer que la platea connectés amb el que passava a l'escenari, malgrat la remor de veus que hi havia al galliner.

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com