Després d'un any vam poder escoltar el quartet amb el contrabaix originari, en mans d'un fenòmen tècnic com és Tom Warburton

El suec Frederik Carlquist va despenjar-se a les primeres de canvi amb un solo realment impressive

Les estimulants composicions d'iLa Cantor mesclen de forma desinvolta el jazz de vanguarda amb el rock

 

iLa CANTOR QUARTET
Mother Nebula

Divendres, 20 d'abril de 2007, La Font del Balç

iLa CANTOR guitarra
FREDERIK CARLQUIST saxo tenor
JOE SMITH bateria
TOM WARBURTON contrabaix

L’anunciada princesa de la guitarra, iLa Cantor, reapareixia als escenaris de La Berguedana de Jazz catorze mesos després, amb ganes de presentar el seu primer disc ‘Mother Nebula’, format per material propi que la jove guitarrista nord-americana ja ens havia presentat en part al concert de febrer de 2006. Una diferència substancial entre aquell primer concert i el del passat 20 d’abril és que finalment vam poder escoltar el contrabaixista titular a la formació, Tom Warburton, tot i el bon gust de boca que el pianista Albert Sanz ens va deixar a la substitució circumstancial –i instrumental- de 2006.

De fet, poques vegades hi ha la oportunitat de poder escoltar els mateixos temes abans i després de rodar-los durant un any i plasmar-los en un disc. En molts aspectes, el concert de 2007 va ser una continuació del de 2006, va començar com si ja s’hagués trencat el gel i la jove iLa hagués perdut aquella timidesa que ens havia mostrat l’any passat. I això a pesar que continua sense prodigar-se en solos ni a imposar el seu lluïment per damunt del de la resta de la formació.

Les composicions de la iLa Cantor són molt personals, construïdes sovint sobre arpegis reiteratius i amb melodies de regust naïf. Un material que en mans dels fenòmens com els que formen el quartet pot arribar a ser un terreny excel•lent per a la improvisació, com va quedar demostrat amb el dramàtic solo que Frederik Carlquist va deixar anar a les primeres de canvi, que va deixar els assistents amb cares d’estupor, inclosa la pròpia iLa. A la bateria, Joe Smith va estar com sempre pletòric, i el bon so del contrabaixista Tom Warburton va fer-nos sentir afortunats de tenir-lo entre nosaltres en aquesta ocasió.

RE

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com