La segona visita del particular trio establert a València per presentar-nos el seu nou disc Patchwork va comptar amb un públic nombrós i entusiasta

Un dels atractius del concert de Jerez-Texas era la presència de la cantaora i bailaora Isabel Julve

Jerez-Texas han sabut trobar un espai equilibrat de fusió per músiques (i no només músiques) de molt diversa procedència

 

JEREZ-TEXAS
Divendres, 10 d'agost de 2007, La Font del Balç

RICARDO ESTEVE guitarra flamenca
MATTHIEU SAGLIO violoncel
JESÚS GIMENO bateria
ISABEL JULVE cante i baile

Concert d’alta volada l’altra nit a La Font del Balç. El trio Jerez-Texas, establert a València ciutat i que ha donat la volta al món, ens visitava per segona vegada, i ara acompanyat a la veu i al ball per la Isabel Julve.

Com ja ha passat en d’altres ocasions, minuts abans de l’inici de l’actuació s’endevinava que la vetllada seria especialment sonada. Un públic divers i entusiasta ocupava posicions. Ja en el primer tema la sala gairebé estava plena a vessar.

El grup venia bàsicament a presentar el nou disc Patchwork, i així va ser. Alguns dels seus temes però, no van poder ser interpretats, perquè al disc hi ha tres cantants més. No van faltar tampoc temes de l’anterior enregistrament, ja ven coneguts, com ara la versió de La Foule d’Edit Piaf o Color Café. També van fer una versió d’Spain.

La nit va tenir moments apoteòsics, sobretot quan la Isabel ens delectava amb el seu taconeo. És clar que les intervencions solistes de cada músic també van ser molt atentament escoltades i aplaudides. I és que aquesta banda fa fàcil el que no ho és i la barreja de flamenco i jazz sembla la cosa més natural del món.

El concert va acabar amb dos bisos, que van acontentar a tothom. I la sensació al final era de satisfacció tan pel que fa a músics com a públic. Això confirmava el que Matthieu recordava de l’anterior visita: “Es que en La Font hay un ambiente que te cagas”.

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com