VI Memorial Marçal Castaño/20 anys de la Bdejazz.Teràpia de grup.
Diumenge, 1 de juny de 2014, La Font del Balç.

ÀLEX VENTURA bateria i composició
PABLO ARIAS saxo alt
VICENS SOLSONA guitarra
ISAAC COLL baix
LUIS ALFONSO GUERRA percussió

Tarda de l'u de juny. Afortunadament no va ploure i vàrem poder fer aquesta doble celebració amb l'escenari a l'aire lliure.

A les cinc de la tarda engegaven els combos de les escoles de música de Sallent, Navàs i Berga.

Van actuar per aquest ordre, començant pels més joves i sempre amb l'atenta mirada dels seus formadors: el Pepe i en Pep Puig. La terrassa de la Font plena de gom a gom i les xocolatines de l'Albert Dorna endolcint els paladars. Al costat, la carpa de samarretes commemoratives del vintè aniversari de La Berguedana de Jazz : un disseny realment encertat, bonic i clar.

Bona música, bon temps i una gran afluència de gent.

Cap a les set començava la segona part de la celebració: l'actuació del la formació Teràpia de grup. El jazz també és ballable quan es fusiona amb la salsa o el funk. I amb el grup del bateria Alex Ventura, vàrem escoltar la versió més llatina del jazz : ritmes de percussió cubana i acords de teclats salseros van ser la base rítmica de saxo i guitarra (impressionant Vicens Solsona). Magnífic i energètic concert de latin jazz on, a part dels músics que hem anomenat, completaven la formació Pablo Arias al saxo, Luis Alfonso Guerra a la percussió i Isaac Coll al baix. Quintet de luxe per aquesta celebració i tret de sortida a la temporada d'estiu a La Font.

Van completar la nit les projeccions de diapositives i filmacions dels primers concerts de la Bdejazz (emoció i nostàlgia per a molts). Tot ben amanit amb la selecció jazzsalsera de qui posava la música de fons (un servidor).

Quatre hores de festa musical.

Ja esperem el vint-i-cinquè aniversari Bdejazz.

Roger I. D

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com