Fotos: Ramon Busquets.

 

BERNARD VAN ROSSUM QUARTET
Dissabte, 26 de març de 2011, La Font del Balç

BERNARD VAN ROSSUM saxos tenor i soprano
TINE GRGUREVICH piano
JAKOB RHEINLÄNDER contrabaix
NIELS ENGEL bateria

Aquest concert formava part de la gira hispano-catalana d'aquest grup provinent de l'escena holandesa, com ja anunciàvem al programa de mà. De tant en tant aprofitem l'avinentesa i portem músics estrangers a la nostra programació. Encara que en aquesta ocasió el líder de la banda tenia una connexió amb els Països Catalans ja que, si no anem errats, va néixer a Altea, tot i que actualment resideix a Amsterdam.

Els temes que vam poder escoltar l'altra nit són originals del Bernard i formen part d'un disc que apareixerà properament. D'entrada el què sorprèn és la simplicitat de les melodies, que gairebé fan pensar en el món de l'"smooth jazz". La veritat és que entren bé, però hi ha risc, risc no calculat, que fa que t'hi interessis. I és clar, tot això ben executat per la jove banda que l'acompanya. Joves músics amb un futur prometedor. Músics que creuen en el que fan, tocant amb intensitat. Memorables els solos del contrabaixista, un dels quals inaugurava el concert.

Tot això va fer que el públic assistent connectés gairebé totalment amb el grup. I això que era dissabte a la nit. La cosa va acabar com era de preveure amb "bisos per un tub".

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com