FÈLIX ROSSY QUINTET
Diumenge, 22 de febrer de 2015, La Font del Balç.

FÈLIX ROSSY trompeta
BEN SOLOMON saxo tenor
PEDRO CAMPOS contrabaix
OFRI NEHEMYA bateria
DAVIS WHITFIELD piano

Tercera visita en poc temps, d'un dels trompetistes més brillants del jazz català: FÈLIX ROSSY. No ens cansarem de destacar la gran categoria d'aquest joveníssim músic, que com ja dèiem en un altre crònica, fa fàcil allò que és dificilíssim.

Però és que aquesta vegada va venir amb una banda de joveníssims i talentosos músics: una mostra dels nous valors del jazz del segle XXI (tal com vaig dir en la introducció al seu concert). Per entendre'ns vam tenir el gust d'escoltar uns primera divisió que amb prou feines superaven els 20 anys d'edat. Un dels més prestigiosos músics d'Israel, l'OFRI NEHEMYA a la bateria, que estarà de gira amb la seva banda de cracs de l'escena israeliana el proper estiu. Un dels més prestigiosos saxofonistes de l'escena de Nova York, el BEN SOLOMON, així com el pianista DAVIS WHITFIELD. I la promesa al contrabaix, el català PEDRO CAMPOS.

Llàstima que ens havien promès un concert de temes propis i la cosa va anar d'estàndards. Era el darrer concert de la gira i potser per això van optar per aquest camí. Així doncs, van predominar els solos, que ens mostraven el caràcter de cadascun dels músics. I quin caràcter!...

Creiem que finalment van ser dos els temes de collita pròpia i un d'ells del català P. CAMPOS (si no recordo malament ja en els bisos).

Bé, si això és el futur... podem estar ben tranquils.

JMJ

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com