Si només podem escoltar un piano de cua un cop l'any val la pena confiar-lo a les mans d'Albert Sanz...

...i més si ve acompanyat de dos virtuosos del contrabaix i la bateria com són Massa Kamaguchi (amb el seu personalíssim estil) i Joe Smith

Si hi ha algú al món capaç de quedar-se indiferent amb aquest trio tocant a un metre de distància és que està totalment mort

 

ALBERT SANZ TRIO
Dissabte, 8 de juliol de 2006, El Jou

ALBERT SANZ piano
MASSA KAMAGUCHI contrabaix
JOE SMITH bateria

Poques són les oportunitats que podem gaudir d’un concert de trio de piano, a conseqüència de la normal anomalia que representa l’absència d’aquest instrument als locals on normalment programem els concerts. Aquest era, doncs, el moment dels sibarites. Qui són els sibarites? Són els habitants del planeta Sibaris, potser? Són una espècie ja extingida? A més, en aquesta ocasió hi havia el sopar i la celebració del dotzè aniversari de La Berguedana de Jazz, una altra espècie en vies d’extinció... certament és una mica decepcionant veure com després de tota la feinada vénen quatre gats al concert.

Malgrat tot, la crònica del concert no pot ser més satisfactòria. Vam assistir a una vetllada com poques, amb tres músics dedicats íntegrament a la creació, sobretot els dos elements més lliures del trio: Joe Smith a la bateria i Massa Kamaguchi al contrabaix, posant accents i engalanant la ferma direcció de l’Albert Sanz al piano.

Com ja ens havien anunciat, van interpretar composicions originals de l’Albert amb clares influències monkianes i colemanianes (Thelonius Monk i Orenette Coleman, dos dels compositors més trencadors del jazz contemporani) i alguna composició de Massa Kamaguchi. Tot això ens va ajudar a pair un sopar esplèndid per celebrar un aniversari inesperat.

TBC

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com