El baixista Martin Laportilla.

Mariano Steimberg a la bateria.

A la guitarra Toni Mena. Fotos: Svetlana Kolpikova.

.

 

T/M/T
Dissabte, 29 de maig de 2010, La Font del Balç

TONI MENA guitarra i electrònica
MARTIN LAPORTILLA baix elèctric
MARIANO STEIMBERG bateria

Magnífica banda que ens va oferir un concert contundent i ple de matisos. Tot i l'etiqueta de jazz-funk aquesta formació aconsegueix anar més enllà, jugant amb composicions molt treballades i d'altres més experimentals, aixoplugades dins una contemporaneïtat gens habitual.

Des del punt de vista de l'espectador es veu amb claredat la batuta d'en Toni Mena, virtuós guitarrista i compositor de la formació, que ha aconseguit envoltar-se d'uns grans músics per transmetre clarament les seves idees, cenyits i sotmesos al seu dictat que possiblement en aquesta formació els restava protagonisme. S'ha de puntualitzar que en aquesta ocasió no hi havia el baixista original del grup, en Tito Bonacera, sinó que vam poder veure en Martin Laportilla, fent un paper més de recolzament però que realment es va "portar":-)

La psicodèlia i l'experimentació van ser trets característics de la majoria del repertori, amb petits experiments sonors, distorsionant el so de la caixa del contundent bateria Mariano Steimberg, que costaven de contextualitzar i puntualment el resultat no semblava el desitjat, però en termes generals es desprenia un clima visceral i modern que feia vibrar fins i tot al més inconformista. L'estona va passar volant, amb un concert de durada curta però intensíssima i amb poc públic però expectant.

Jises

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com