DALE TURNER.
Diumenge, 23 de febrer de 2014, La Font del Balç.

LOIDA BARÓ veu
JORDI MUJAL veu
JOAN MORROS piano
MANOLO GERMAN contrabaix

Felices sessions de música en directe que segueix programant La Berguedana de Jazz. Tardes de diumenge intenses i relaxades. I el passat 23 de febrer vam poder escoltar el quartet "Dale Turner", liderat per dos joves vocalistes, el Jordi Mujal i la Loida Baró. La formació agafa el nom del protagonista del film "Round midnight" (i que interpreta el saxofonista Dexter Gordon). Round midnight també és un magnífic tema de Thelonius Monk, multiversionat pels grans del jazz - recomano la que fa en directe el mateix Dexter Gordon (amb permís de Herbie Hancock, és clar)-.

I és que el quartet Dale Turner s'inspira en aquesta "dauradíssima´" època del jazz, i per tant, vam poder sentir estàndards de jazz (i blues) dels anys 40 i 50, amb una interpretació vocal realment excel•lent. Tot i la joventut de la parella de vocalistes (Loida i Jordi) van conquistar a la majoria dels assistents: finura i sentiment.

Potser a algun tema li mancava un pèl de força (versió bossanova de "night and day", per exemple) però la veritat és que interpretaven a un gran nivell. La Loida (força... amb certa timidesa) i el Jordi (certa timidesa… però amb força) s'equilibren perfectament a l'hora de cantar i els temes a dues veus surten realment brodats. Fins al punt de recordar-nos sovint els duets de cantants negres que, criats en el gòspel, van anar evolucionant cap al jazz o cap al soul. Vull destacar també les interpretacions de Chet Baker, que són difícils, però i el Jordi se'n surt perfectament.

L'acompanyament instrumental també "de primera": piano i solos del Joan Morros i contrabaix (incorporat pel concert) a mans de l'impecable Manolo German, que va haver d'alentir el seu ritme habitual… Bages-Berguedà, Cardona-Sallent-Gironella connection! Una connexió que va funcionar.

La Font una vegada més es va omplir. Bisos i aplaudiments. Visca!

R.Ibánez.

 


 


La Berguedana de Jazz. Associació cultural no lucrativa. Telèfon 93 823 05 18
www.bdejazz.net   e-mail: laberguedanadejazz@hotmail.com